Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 °C
Meng in een kom, de gist met de bloem. Voeg de boter, zout, suiker, vanillesuiker, sinaasappelschil en 150 ml melk toe. Meng de ingrediënten zonder hen te kneden, om een nogal klonterige massa te verkrijgen. Voeg de veenbessen toe.
Op een licht bebloemd werk blad, maak een rol van het deeg. Snij het in 12 stukken en vorm balletjes. Druk ze plat om cirkels van ca. 4 cm Ø op de bakplaat te hebben.
Doe een beetje melk op de scones, gebruik hiervoor een borsteltje. Plaats ze in de oven en bak ca. 15 min. Schuif de scones op een rek en laat afkoelen. Proef de scones met verse kaas of confituur.
U kunt de veenbessen vervangen door rozijnen of chocolade stukjes. Om klassieke scones te maken, verwijder de veenbessen, zeste en vanillesuiker uit de ingrediëntenlijst. U kunt de scones bevriezen. Warm ze gedurende 5 minuten op bij 200 ° C.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken