Zeef de bloem boven een mengkom. Meng de gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Vul dit met het zout, de suiker, de vanillesuiker, het citroenaroma, de eieren, de boter en de melk. Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het twee keer zo hoog is geworden. Kneed daarna het deeg nog een keer goed door.
Vorm hiervan naar eigen idee een kerstman en leg hem op de beboterde bakplaat. Laat het deeg afgedekt nog 20 minuten op een warme plaats rijzen. Bestrijk de kerstman daarna met losgeklopt ei en zet de bakplaat midden in de voorverwarmde oven.
Verwarm het Gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Versier de afgekoelde kerstman met het glazuur.
Elektrische oven: 175°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 3 – 4 (voorverwarmen) / Baktijd: 20 - 30 minuten
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken