Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Klop voor de biscuit met het gardeopzetstuk van je handmixer de eieren en het zout gedurende 5 minuten in een kom op tot een luchtig, romig mengsel. Voeg geleidelijk de stevia toe en klop gedurende nog eens 5 minuten op. Meng de amandelen, de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en schep alles voorzichtig door het eimengsel.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak alles ongeveer 13 minuten in het midden van de oven. Haal de biscuit uit de oven en keer hem ondersteboven op bakpapier. Verwijder het bakpapier aan de kant waarop de biscuit is gebakken en laat afkoelen.
Positie rooster: In het midden
Breng voor de kersenmoes de kersen, het anijszaad en het water in een kleine pan aan de kook, op het hoogste vuur. Meng de gelatine en de stevia en roer ze door de kersen. Laat 1 minuut zachtjes pruttelen.
Snij de biscuit verticaal doormidden, zodat je twee helften van elk 30 bij 20 cm krijgt. Leg één helft op een taartkarton en doe er een bakvorm omheen. Verdeel de kersenmoes erover en laat afkoelen.
Snij voor de vulling het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Klop de magere kwark, 200 g mascarpone, de stevia en de vanillezaadjes op met het gardeopzetstuk van je handmixer. Breng in een pannetje de gelatine, de melk en de rest van de mascarpone aan de kook en roer alles onmiddellijk door het kwarkmengsel.
Verdeel de vanillecrème over de moes, leg de tweede biscuithelft erop, druk voorzichtig aan en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Snij de couvertures in fijne stukjes en laat ze in een aparte kom smelten (au bain-marie). Meng de crème door de couverture van pure chocolade tot een ganache. Los het matchapoeder op in de zonnebloemolie en meng dit door de couverture van witte chocolade.
Bestrijk de biscuit met de ganache van pure chocolade. Vul een spuitzak met de matchacouverture en breng stippen aan op de ganache. Versier met suikerhagel en zet in de koelkast om te laten afkoelen. Verwijder de bakvorm en snij het gebak in 12 stukken van 5 bij 10 cm.
Vergelijkbare recepten
Bakken