Verwarm de oven voor. Klop de eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker romig. Klop het eiwit op en voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop het geheel luchtig, tot het een beetje is opgestijfd. Spatel het eiwit voorzichtig door het mengsel van eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker. Zeef het meel boven de massa en roer het erdoor. Verdeel de massa gelijkmatig over een met bakpapier bedekte bakplaat (30 x 35 cm). Zet de bakplaat in het midden van de oven. Stort het biscuitdeeg meteen op een met suiker bestrooid bakpapier, bestrijk het bakpapier met koud water en voorzichtig neem het er voorzichtig af.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: ongeveer 12 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Pureer voor de crème citroensap, aardbeien en suiker. Voeg platte kaas en zure room toe en meng het geheel tot een glad mengsel. Bereid de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking, verwarm met rum en spatel het door het platte kaasmengsel. Zet de massa in de koelkast tot het begint op te stijven. Verdeel de crème gelijkmatig over het biscuitdeeg. Beleg de onderste rand met gehalveerde aardbeien. Rol het geheel op met behulp van het bakpapier en zet dit gedurende vier uur in de koelkast. Snijd 1/3 van de rol af om als voet te gebruiken.
Bereid de room met poedersuiker en Klop-Fix volgens de bereidingswijze van het zakje. Spuit in een spuitzak met een stervormige mond op de kerstsok. Vermeng de gemalen kokos en aardbeiensiroop vermengen en versier de teen, hak en bovenrand van de kerstsok met het mengsel. Bewaar de kerstsok koud tot deze gegeten wordt.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken