Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Schil 1/2 appel en 1/2 peer en snij ze in staafjes. Karamelliseer in een beetje boter en suiker. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren en de melk. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Meng de appel- en peerstaafjes er doorheen. Vul de 12 vormpjes voor 2/3.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Versier de cupcakes met behulp van een patisseriepenseel met Luikse Stroop. Snijd een stuk peer en een stuk appel in fijne staafjes. Leg een stapeltje van deze staafjes op elk van de cupcakes.
Snijd fijne schijfjes peer en appel in de breedte. Verwijder het klokhuis. Laat gedurende ca. twee uur drogen in een oven op 90°. Let erop dat de schijfjes niet te bruin worden. Maak met een mes een fijne insnijding in de cupcake en glijd er een schijfje gedroogd fruit in. Bovenop de cupcake kunt u nog staafjes peer en appel leggen, voor een frisse en krokante toets.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken