Baktijd: 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Klop de boter in een kom en voeg het amandelpoeder, de suiker en de vanillesuiker toe. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en klop met een elektrische garde. Zeef de bloem erdoor en meng opnieuw.
Snijd twee cirkels (Ø 18 cm en Ø 22 cm) uit het bladerdeeg. Leg de kleinere cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de frangipane in het midden van het bladerdeeg en laat een rand van een paar centimeter over. Duw er de boon of een amandel in. Leg de tweede cirkel deeg erop en plak de randen goed dicht. Klop de eidooier los met een beetje melk en bestrijk de bovenkant van je taart. Maak een klein gaatje of sneetje in de bovenkant van de taart om de warme lucht te laten ontsnappen tijdens het bakken.
Gebruik een tandenstoker of mes om de motieven die je op je taart wilt hebben te tekenen.
Laat de cake een half uur rusten in de koelkast voordat je hem bakt. Verwarm de oven voor. Bak de driekoningentaart ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur en bak de taart nog 20 minuten, zodat de frangipane kan doorbakken (controleer eventueel met de punt van een mes). Laat de taart na het bakken afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken