Flag

Chocoladecake

12 stukken
Gemakkelijk
40
Recept met de bereiding voor Chocoladecake en Decoraties van Dr. Oetker. Perfect voor een verjaardag.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocoladecake
1 bereiding voorDr. Oetker Bereiding voor Chocoladecake
125 gzachte boter
3eieren
4 eetl.melk
Voor de decoratie
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Chocoladecake

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Bereid de Chocoladecake zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel het deeg over een springvorm met een doorsnede van ca. 24 cm.

3

Plaats de vorm in de oven. Prik na 40 min. met een mes in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder en controleer regelmatig.

4

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem ca. 1 uur afkoelen op een rooster.

5

Het glazuur

Bereid het chocoladeglazuur door het zakje even te verwarmen in heet water. Giet het chocoladeglazuur rijkelijk over de taart.

6

De cijfers

Maak een sjabloon en gebruik een mes om het gewenste getal in de cake te snijden. Verwijder het getal voorzichtig met de hulp van een mes of een lepel en bestrooi voorzichtig met de decoraties.