Chocoladetaart met rood fruit
De bodem van de springvorm met bakpapier bekleden. De rand invetten en op de bodem zetten. Eidooiers en suiker tot een schuimige massa kloppen. Het gezeefde cacaopoeder, zout, aroma en afgekoelde chocolade door het eidooiermengsel mengen. De eiwitten stijf slaan en voorzichtig door het chocolademengsel scheppen. Het beslag in de vorm overdoen en op de onderste richel van de oven bakken. Het gebak 10 minuten in de vorm laten staan en vervolgens op een taartrooster verder laten afkoelen.
Baktijd
75 min
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 170 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 190 °C
Positie rooster: Onderste deel
Bereid de Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de rode vruchten al roerend in een pannetje tot een dikke brij en laat deze kort afkoelen.
Versier de chocoladetaart met de Slagschuim en de rode vruchten.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Cake met mascarpone en amandelschilfers

Marmerkoekjes

Churros

Havermoutkoekjes

Chocoladetaart met rode bessen en ijs

Chocoladetaart voor papa
