Flag

Chocoladetaart met rood fruit

ongeveer 8 porties
Gemakkelijk
40
Heerlijke chocoladetaart voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
8eidooiers
250 gsuiker
4 eetl.cacaopoeder
snufjezout
10 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
200 gchocolade, puur (gesmolten)
8eiwitten
Voor de decoratie
1 bereiding voorDr. Oetker Slagschuim
80 mlmelk
200 grode bessen en andere rode vruchten

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Slagschuim
1

Voor het beslag

De bodem van de springvorm met bakpapier bekleden. De rand invetten en op de bodem zetten. Eidooiers en suiker tot een schuimige massa kloppen. Het gezeefde cacaopoeder, zout, aroma en afgekoelde chocolade door het eidooiermengsel mengen. De eiwitten stijf slaan en voorzichtig door het chocolademengsel scheppen. Het beslag in de vorm overdoen en op de onderste richel van de oven bakken. Het gebak 10 minuten in de vorm laten staan en vervolgens op een taartrooster verder laten afkoelen.

Positie rooster: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 75 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 170 °C

2

Voor de decoratie

Bereid de Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de rode vruchten al roerend in een pannetje tot een dikke brij en laat deze kort afkoelen.

3

Versier de chocoladetaart met de Slagschuim en de rode vruchten.