Elektrische oven: 200°C / Heteluchtoven: 180°C / Gasoven: stand 3 - 4 / Baktijd: ca. 20 minuten
Bekleed de bodem van de bakvorm met een passend stuk bakpapier en vet de vorm in. Schuif het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
Doe de taartmix in een kom, voeg de gemalen hazelnoten, eieren en boter toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het mengsel daarna 2 minuten met de mixer op de hoogste stand. Schep het beslag in de bakvorm.
Zet de bakvorm op het rooster onderin de oven en bak de taart in ca. 20 minuten gaar. U kunt controleren of de taart gaar is door een mes in het midden van de taart te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Bak anders nog enkele minuten langer. Neem de taart uit de oven en maak de taart los van de rand. Keer de taart op een taartrooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de taart afkoelen.
Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk het warme glazuur van één zakje op de taart en strijk het glazuur met een mes gelijkmatig uit over de bovenkant van de taart. Schenk het glazuur uit het tweede zakje langs de rand en laat het afdruipen. Laat het glazuur opstijven.
Maak de taart los van het rooster en leg hem op een serveerschaal. Schrijf op de bovenkant van de taart een tekst met Dr. Oetker Schrijfstiften en decoreer met chocoladevlokken.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken