Flag

Drievoudige chocolade eclairs

18 - 20 stukken
Gemiddeld
25
Chalenge 2: een lekker zomers recept van Hap en Tap.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor 20 eclairs
85 gboter
180 mlwater
14 gsuiker
¼ koffiel.zout
96 gbloem
14 gcacaopoeder ongezoet
3eieren
Voor de chocoladeslagroom
360 mlslagroom
45 gpoedersuiker
15 gcacaopoeder
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
Voor de chocoladeganache
57 gchocolade, puur
45 mlslagroom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Verwarm de oven voor bij 180° C. Bekleed 2 bakplaten met een vel bakpapier.

2

Breng het water aan de kook in een sauspan. Voeg er de klontjes boter, de suiker en het zout aan toe en breng aan de kook. Wanneer het water-boter mengsel begint te koken, neem je de pan van het vuur en voeg je alle bloem en cacao in één keer toe. Roer goed met een houten lepel totdat het mengsel samen komt tot een dikke deegbal. Zet de pan even terug op het vuur en verwarm nog ca. 30 seconden. Roer het deeg rond in de pan. Haal de pan weer van het vuur en laat gedurende ca. 5 min afkoelen. Doe het beslag nu in een staande mixer met de vlinder. Als je die hebt. Zoniet met krachtige armspieren lukt het ook. Voeg nu één ei toe. Meng duchtig tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan pas het 2de ei toe en meng terug krachtig. Je eindigt met een glanzend deeg.

3

Schep het deeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond. Spuit 20 strepen deeg op de bakplaten. Zorg ervoor dat er ongeveer 5 cm tussen elke streep zit.


Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 180°C // Baktijd: ongeveer 25 min.

4

Plaats de éclairs na het bakken onmiddellijk op een rooster om af te koelen. Prik met een breinaald een gaatje in de uiteinden zodat de hitte kan ontsnappen.

5

De chocoladeslagroom

Doe alle ingrediënten in een staande mixer met klopper en klop op medium snelheid tot een lichte en luchtige slagroom. Zorg ervoor dat je de room niet te ver klopt. Schep de slagroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje voor een decoratieve look of in een plastic (diepvries)zakje waar je een hoek van knipt om makkelijker te kunnen spuiten!

6

De chocoladeganache

Verwarm de chocolade en room in een microgolfbestendige kom gedurende 30 seconden op de hoogste stand. Roer tot de chocolade gemengd is en compleet gesmolten. Herhaal met 15 seconden tussentijd indien nodig.

7

Snijd de eclairs voorzichtig overlangs middendoor zodat je een bovenkant en een onderkant bekomt. Dompel de bovenkant tot de helft in de chocoladeganache en laat opstijven met de chocoladekant naar boven. Vul de bodem voor de helft met de chocoladeslagroom. Zet er de in chocolade gedompelde bovenkant op. Herhaal. Serveer meteen. Desgewenst kan je er nog wat poedersuiker over strooien.