Flag

Gelaagde vegan chocoladetaart

7 stukken
Gemiddeld
60
Veganistische chocoladetaart met hazelnoten en frambozen
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
De rest van de taart kan gebruikt worden om taartpops of rumtruffels van te maken. Verkruimel hiervoor de rest van de taart en meng deze met de rest van de room of gesmolten chocolade (voeg wat rum toe voor de rumtruffels), vorm de taart in balvormen en laat het geheel afkoelen. Voor taartpops, steek er een steeltje in en dompel ze vervolgens onder in chocolade. Versier ze naar wens.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Cake
100 gvolkoren speltbloem
50 ggrofgehakte hazelnoten (Ground)
50 gcacaopoeder (extra donker)
7 gDr. Oetker Backin Bakpoeder (1.5 koffielopel)
3 ggemalen kaneelstokjes (1 koffielepel)
snufjezout
120 mlhavermelk
80 mlahornsiroop
70 mlkokosolie
100 gappelmoes (ongesuikerd)
Voor de creme
200 gsilken tofu
200 gchocolade, puur (72%)
Topping
100 gframbozen
2 blaadjescitroenmelisse (2 takjes)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder (1.5 koffielopel)
1

Voor de Cake

Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 180 °C). Bedek de bakvorm met bakpapier. Meng de speltbloem, de hazelnoten, het cacaopoeder, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom. Meng in een tweede kom de havermelk, appelmoes, ahornstroop en kokosolie. Roer de vloeibare ingrediënten door de droge ingrediënten en giet het geheel in de bakvorm. Bak deze in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten en laat de cake vervolgens afkoelen. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

2

Voor de crème

Hak ondertussen de Extra Donkere Chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer de silken tofu en de gesmolten chocolade samen met een staafmixer tot een gladde massa. Laat ongeveer 10 minuten rusten tot de crème wat dikker wordt.

3

Snijd cirkels uit de taart met behulp van een cutter. Het aantal moet even zijn, want elke taart heeft 2 cirkels nodig. Roer de crème kort door en vul een spuitzak met spuitmond met de crème. Knijp kleine crèmepuntjes op de taartbodems, leg er een tweede bodem op en knijp er nogmaals puntjes op. Herhaal dit voor de rest van de taartjes.

4

Voor de topping

Versier de taartjes met frambozen en citroenmelisse en houd ze koel tot ze klaar zijn om te serveren. 

Baktips

  • De rest van de taart kan gebruikt worden om taartpops of rumtruffels van te maken. Verkruimel hiervoor de rest van de taart en meng deze met de rest van de room of gesmolten chocolade (voeg wat rum toe voor de rumtruffels), vorm de taart in balvormen en laat het geheel afkoelen. Voor taartpops, steek er een steeltje in en dompel ze vervolgens onder in chocolade. Versier ze naar wens.