Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem.
Schik de gewassen maar ongeschilde peertjes in de cakevorm. Snij het vanillestokje in twee en haal er met een scherp mesje de zaadjes uit.
Klop in een grote kom de boter op met suiker tot de boter wit ziet. Voeg hieraan beurtelings de bloem en eieren toe. Doe er de plattekaas, gin, tonic, citroenrasp, citroensap en vanillemerg bij en meng goed.
Stort het deeg in de cakevorm en strijk het egaal. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende +/- 1 uur tot deze mooi goudbruin ziet.
Meng alle ingrediënten voor de siroop in een mengkom tot een egale massa.
Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster, overgiet deze met de siroop en laat de cake verder afkoelen.
Werk de cake af met glazuur, citroenschijfjes en blaadjes munt.
Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken