Elektrische oven 180°C (voorverwarmd) // Hete lucht 160°C (voorverwarmd) // Baktijd: ca. 45 Min.
Klop met een mixer met kneedhaken de margarine smeuïg. Voeg één na één onder voortdurend roeren de suiker, de gevanillineerde suiker, het aroma en het zout toe. Voeg de eieren en de rode wijn toe (ca ½ minuut mixen bij elk ei). Meng de bloem, de cacao, de kaneel en de Backin, zeef dit en mix dit (op de middelste stand) beetje bij beetje onder het deeg. Meng de fijngehakte chocolade hierbij.
Vul de ingevette bakvorm met het deeg en plaats deze in het onderste deel van de oven. Laat het gebak na het bakken nog 10 minuten in de vorm staan, stort het dan op een taartrooster en laat het zo verder afkoelen.
Kleur de rolfondant met de kleurstoffen. Vorm blaadjes en roosjes uit de rolfondant. Je kan hier ook zilverparels of kant - en - klare roosjes uit marsepein gebruiken.
Meng zoveel rode wijn bij de poedersuiker tot er een dikke pap ontstaat. Bestrijk het gebak hiermee. Versier het gebak met de blaadjes en roosjes uit rolfondant terwijl het glazuur nog nat is; zo blijven ze beter kleven.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken