Meng de bloem samen met de Backin, chocoladestukjes en de havermout in een mengkom.
Doe de boter in een andere mengkom en meng deze met de mixer op de hoogte stand tot een romige massa. Voeg hier beetje bij beetje de rietsuiker eraan toe en meng het geheel tot een gladde massa. Voeg het ei toe en meng het geheel goed.
Voeg het havermoutmengsel bij het botermengsel en stort het op het werkblad. Kneed het geheel met bebloemde handen tot een glad deeg.
Vorm 2 rollen van ongeveer 20 cm lang. Wikkel ze in keukenfolie en leg ze gedurende 3 uur in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.
Baktijd: ongeveer 15 - 20 Minuten
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken