Zeef de bloem met het zout boven het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de kruiden, het aroma en de noten. Verwarm de honing, de boter en de suiker in een pannetje tot 40 - 50°C. Laat het honingmengsel afkoelen en schenk het daarna in het kuiltje.
Klop de eieren los en voeg ze aan de massa toe. Los de Backin op in water op en doe het erbij. Kneed de ingrediënten vanuit het midden tot een samenhangend deeg ontstaat. Zet het deeg 1 uur op een koude plaats.
Rol het deeg tot 1 cm dik uit op een met bloem bestoven aanrecht uit. Steek met een uitsteekvormpje koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.
Positie rooster: Middelste deel
Baktijd: ongeveer 10 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Versier de koekjes nadien naar wens met de witte chocoladestift.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken