Doe de pinda's voor de bodem van de repen in een blender en maal ze fijn. Voeg de dadels en het zout toe en roer alles tot een kruimelmengsel.
Plaats een bakvorm op een met bakpapier beklede plank of een bakplaat en verdeel het mengsel er gelijkmatig in terwijl je het goed aandrukt. Laat het afkoelen.
Snij voor de karamelcrème het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de dadels, de havermelk, de pindakaas, de vanillezaadjes en het zout in een blender en mix het geheel tot een gladde pasta. Verdeel de crème over de bodem.
Hak de pinda's grof en rooster ze in een pan zonder olie, op een matig vuur. Verdeel ze over de crème en laat alles minstens 3 uur invriezen.
Verwijder de bakvorm en snij het mengsel in repen van 2 bij 5 cm. Vries alles opnieuw in.
Snij nu de couverture in fijne stukjes en laat 2/3 ervan smelten in een kom (au bain-marie). Roer vervolgens de rest van de couverture erdoor en laat ze smelten. Dompel de repen met een vork in de couverture, laat het teveel eraf druipen, veeg eventueel voorzichtig de randen af en leg ze op bakpapier. Bestrooi met zeezout en laat opstijven. Bewaar in de koelkast.
Voor wat afwisseling kun je de pinda's combineren met andere noten, zoals walnoten of amandelen. Graag een beetje meer pit? Strooi wat chilivlokken in plaats van zeezout als versiering over je repen. De beste tip hebben we voor het laatst bewaard: maak de chocoladerepen in een handomdraai volledig vegan door er gewoon een laagje veganistische pure chocolade over te gieten.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken