Bereid de pudding met 500 ml melk zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de chocolade toe aan de nog steeds warme pudding. Meng goed en dek af met folie. Koel gedurende minstens 2 uur.
Verwarm de oven voor. Zeef de bloem en de Backin. Klop de eieren met de suiker tot je een mooie ruban hebt. Voeg de bloem en Backin toe en verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat bedekt met bakpapier.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Plaats in het midden van de oven. Na het bakken, stort de biscuit op een vochtige doek en rol hem op. Laat volledig afkoelen.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 10 Minuten
Bereid een stroop door het water met suiker al roerend aan de kook te brengen.
Haal de chocoladevulling uit de koelkast. Meng het geheel kort met een garde. Verdeel de vulling in 2/3 en 1/3.
Rol de biscuit uit. Verdeel met een penseel de stroop hierover. Verspreid 2/3 van de chocoladevulling over de stroop. Verdeel de grof gehakte kastanjes hierover. Rol de biscuit stevig op in de breedte. Plaats een paar uur in de koelkast.
Snij de uiteinden van de stronk af voor een mooie afwerking. Klop de vloeibare room op en meng deze voorzichtig bij de overgebleven chocoladevulling. Verdeel dit over de stronk.
Bestrooi het met een sluier van cacao, decoreer met stukjes kastanjes en chocoladevlokken. Koud bewaren tot het moment van serveren.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken