Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de chocolade en de boter smelten.
Meng het ei, de melk, het zout en het Vanille Aroma.
Voeg alles samen met de chocolade en de boter.
Meng de bloem door de bereiding.
Giet het geheel in een bakvorm en plaats 30 min. in de oven. Laat afkoelen.
Baktijd: ongeveer 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Snij het Vanille Stokje in twee en haal er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en het stokje aan de melk en room in een kookpot.
Verwarm op matig vuur, mag wel niet koken.
Klop de eierdooiers los samen met de suiker.
Meng beide bereidingen samen en laat even rust.
Vul een cupcake bakvorm met de bereiding en plaats in de oven.
Baktijd: ongeveer 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 100 °C
Temperatuur heteluchtoven: 80 °C
Afwerken met suiker en even onder de grill.
Recept van blogster Petra van Sprinkles on a Cupcake tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken