Flag

Kleine cakjes met appeltjes

12 porties
Gemakkelijk
25
Recept van Sarah’s Little kitchen tijdens de Dr. Oetker Baking Workshop.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gboter
200 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
4eieren
200 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
1appel
Voor de garnering
1appel
30 gboter
3 eetl.bruine suiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Meng boter, kristalsuiker en vanillesuiker.

3

Splits de eieren en meng de eierdooiers door het mengsel.

4

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng tot het deeg een homogene massa wordt.

5

Klop de eiwitten op en voeg in 2 keer aan het deeg toe.

6

Schil de appels. Snij 1 in kleine stukjes en de ander in schijven voor de sterretjes. Doe een beetje deeg in de vormpjes. Stop er goed wat appelstukjes in.

7

Vul de vormpjes met deeg tot ze +- 3/4e gevuld zijn en bak ze 20 minuten.

8

Verlaag de temperatuur tot 160°C en bak nog 5-10 minuten.

9

Schil de appel en snij in schijfjes. Snij er sterretjes uit met een scherpmes of een koekjesuitsteker. Bestrooi met donkerbruine suiker om de sterren te karameliseren. Hou ze goed in het oog zodat ze niet aanbranden.

10

Plaats op een ster op elk cakeje.