Flag

Normandische pannenkoekentaart

ongeveer 6 porties
Gemiddeld
40
voor 6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
1 zakjeDr. Oetker Pannenkoeken
450 mlmelk
Voor de garnering
6appels (renetten)
50 gsuiker
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
geraspte schil van 1 citroen
4 eetl.water
Voor de decoratie
50 ggeschaafde amandelen
2 eetl.abrikozenconfituur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

voor de garnering

Bereid de compote: schil de appels, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en de pitjes en snijd de kwartjes in fijne schijfjes. Doe de appelschijfjes in een kookpot met de suiker, de vanillesuiker, de citroenschil en het water. Laat dit gedurende 20 minuten afgedekt koken op een heet vuur.

2

voor de bereiding

Bereid de pannenkoeken zoals aangegeven op de verpakking. Houd de pannenkoeken warm au bain-marie. Leg een stuk aluminiumfolie tussen elke pannenkoek zodat deze niet aan elkaar plakken.

3

voor het bakken

Bestrijk alle pannenkoeken (behalve de laatste) met een laagje compote en stapel ze op een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant van de taart met abrikozenconfituur en bestrooi dit met de geschaafde amandelen. Plaats de taart gedurende 5 minuten in een hete oven net voor het serveren.

Baktijd: 5 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


tip

U kan deze taart ook flamberen met calvados.