
Normandische pannenkoekentaart
Gemaakt met:
Bereid de compote: schil de appels, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en de pitjes en snijd de kwartjes in fijne schijfjes. Doe de appelschijfjes in een kookpot met de suiker, de vanillesuiker, de citroenschil en het water. Laat dit gedurende 20 minuten afgedekt koken op een heet vuur.
Bereid de pannenkoeken zoals aangegeven op de verpakking. Houd de pannenkoeken warm au bain-marie. Leg een stuk aluminiumfolie tussen elke pannenkoek zodat deze niet aan elkaar plakken.
Bestrijk alle pannenkoeken (behalve de laatste) met een laagje compote en stapel ze op een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant van de taart met abrikozenconfituur en bestrooi dit met de geschaafde amandelen. Plaats de taart gedurende 5 minuten in een hete oven net voor het serveren.
Baktijd: 5 minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
U kan deze taart ook flamberen met calvados.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Hongaarse flensjes met chocolade
