Stamp de kardemomzaadjes fijn met een vijzel of een glazen fles.
Giet de gist in een kom en los hem op in 100 ml melk.
Verwarm 200 ml melk in een kleine steelpan.
Haal de pan van het vuur en smelt 40 g boter.
Laat afkoelen.
Giet de warme melk in de kom en voeg de suiker en de kardemom toe.
Voeg de bloem toe en bewerk de ingrediënten met een elektrische mixer (met garden) tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt.
Dek af en laat minstens 1 uur rijzen op een warme plaats.
Doe de rozijnen in een kopje met een beetje heet water en laat ze ongeveer 10 minuten opzwellen, laat ze dan uitlekken.
Bedek uw werkblad met een vel bakpapier en bloem lichtjes.
Bestrooi het deeg met een beetje bloem en rol het uit tot een rechthoek van 36 x 40 cm.
Verwarm de oven voor:
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Smelt 20 g boter en bestrijk het deeg ermee.
Meng de suiker en kaneel en strooi over de deegrechthoek.
Bestrooi met rozijnen.
Rol het deeg in de breedte uit en snijd het in rondjes van ongeveer 3 cm dikte.
Leg de plakjes op twee vellen bakpapier met voldoende tussenruimte.
Laat 50-60 minuten rusten op een warme plaats.
Schuif een vel papier met de rolletjes op een rooster, plaats halverwege de oven en bak op 160°C met het vuur hoger gedurende 25 minuten.
Positie rooster: In het midden
Herhaal dit met de tweede deel indien nodig.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken