Hete lucht oven: ca. 160°C / Elektrische oven: ca. 180°C / Baktijd: ca. 10-12 min.
Vet de bakplaat in en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de eidooiers en het eiwit in twee verschillende kommen. Klop het eiwit op. Voeg 70 g suiker en vanillesuiker toe en klop nog 2 min. op om een mooi schuim te krijgen.
Giet het eiwit over de eidooiermassa. Zeef de bloem en de Backin erover.
Gebruik een spatel om alles zorgvuldig te mengen. Giet het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en plaats de oven.
Bak gedurende 8-10 minuten op 180 ° C. Neem de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk en een halve flacon Citroenaroma toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast.
Klop 200 ml vloeibare room op en voeg een zakje Klop-Fix en 2 eetlepels suiker toe.
Meng de room met de banketbakkersroom en doe het geheel in een spuitzak.
Maak een sjabloon voor elk cijfer. Snij elk getal twee keer uit de biscuit met het sjabloon. Leg elk getal in uitgesneden biscuit op een propere bakplaat en bestrijk met een laag bosbessenconfituur.
Maak toefjes op elk getal met behulp van de slagroom. Leg het tweede getal op de slagroom en voeg opnieuw slagroom toe. Zet de taart minstens twee uur in de koelkast.
Versier je taart met wat decoraties, vers fruit en eetbare bloemen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken