keukenweegschaal, kom, handmixer met kneedopzetstuk, huishoudfolie, koelkast, oven, taartvorm (ø 24 cm), bakpapier, gedroogde erwten, pot, fornuis, fijne zeef, taartkarton
Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg plat in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak uit tot minstens ø 24 cm en bekleed de taartvorm. Bedek het deeg met bakpapier en hou het op zijn plaats met gedroogde erwten. Bak ongeveer 15 minuten blind in het midden van de oven. Verwijder de gedroogde erwten en het bakpapier en bak het deeg nog eens 13 minuten tot het goudbruin kleurt.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Breng voor de panna cotta de room, de vanillepasta, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het roommengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta. Laat het panna-cottamengsel ca. 25 minuten afkoelen, giet het dan op het deeg en vries de taart zo'n 20 minuten in.
Breng voor de panna cotta van aalbessen het bessensap, de room, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het mengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta.Laat het aalbessenmengsel voor de panna cotta ca. 30 minuten afkoelen, giet het dan op de lichte laag panna cotta en zet alles ongeveer 1 uur in de koelkast.
Was de aalbessen, dep ze droog en snij ze eventueel doormidden. Breek de meringue in grove stukken. Haal de taart uit de vorm en leg ze op een taartkarton. Versier met bessen, meringue en verse lavendel en serveer.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken