Haal de pizza uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220°C (elektrisch), 200°C (hetelucht) of stand 5–6 (gas).
Reinig de champignons en snijd ze doormidden.
Gebruik de punt van een mes om fijne lijntjes te snijden in de bolle kant van de steel — dit geeft een “spookachtig” drapeereffect.
Maak twee kleine verticale inkepingen voor de neus.
Vorm de oogjes met een rietje: je kunt ze volledig uitsteken of lichtjes indrukken voor een reliëf-effect.
Bestrijk de champignons met olijfolie met behulp van een keukenkwastje.
Haal de pizza uit de verpakking en leg ze direct op het ovenrooster in het midden van de oven.
Verdeel de spookchampignons over de pizza.
Bak de pizza 8 tot 10 minuten, tot ze mooi gaar is en de champignons licht goudbruin zijn.
Vergelijkbare recepten
Pizza
Pizza
Pizza