Maak de Dr. Oetker Pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de oploskoffie in een klein kommetje en giet er het warme water overheen. Roer tot de koffie volledig is opgelost en laat afkoelen.
Meng de mascarpone, de vanilla extract en de suiker in een grote kom met een houten lepel.
Klop de room half op en spatel voorzichtig door het mengsel.
Giet de helft van het mascarponemengsel in een andere kom en roer er de koffie voorzichtig door.
Breek de melkchocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Voeg er drie eetlepels koud water aan toe. Zet de kom boven op een pot met licht kokend water (au bain-marie) en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen.
Leg een pannenkoek op een bord en verdeel twee eetlepels koffievulling over een kwart van de pannenkoek. Smeer ernaast twee eetlepels van de vanille-mascarponevulling uit. Vouw de pannenkoek dubbel, zodat de gevulde helft bedekt is. Smeer vervolgens twee theelepels melkchocoladesaus uit over de helft van de pannenkoek en vouw die weer dubbel. Herhaal deze stap met de overige pannenkoeken.
Druppel er wat chocoladesaus over. Maak chocoladekrullen met een dunschiller en strooi ze over de pannenkoek. Strooi als afwerking met een zeefje wat cacaopoeder over alle pannenkoeken.
Vergelijkbare recepten
Pannenkoeken
Pannenkoeken
Pannenkoeken