Flag

Pavlova Infara

10 - 12 porties
Gemakkelijk
40
Zacht en smeuïg recept van Rachel, Fabienne en Ingrid tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de meringue
4eiwitten
75 gsuiker
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
90 gpoedersuiker
Voor de slagroom
80 mlmelk
1Dr. Oetker Vanillestokje
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
2 - 3 eetl.suiker
1 bereiding voorDr. Oetker Slagschuim
Voor de garnering
500 gaardbeien , frambozen en andere rode vruchten
een beetjepoedersuiker
een beetjegeraspte chocolade
enkelemuntblaadjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Slagschuim

Verwarm de oven voor op 100°C.

1

De meringue

Klop de eiwitten tot een dikke mousse. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe en klop verder gedurende een 5-tal minuten tot de eiwitmassa volledig stijf is.

2

Schep de poedersuiker voorzichtig met een spatel onder de eiwitmassa. Doe het geheel in een spuitzak en vorm hiermee een nest op een met bakpapier bedekte bakplaat.

3

Bak de meringue gedurende 1u15 en laat deze volledig afkoelen in de afgezette oven.

4

Voor de slagroom

Verwijder de graantjes van het vanillestokje en doe deze in de melk. Voeg de suiker en de klop-fix toe aan de melk. Doe deze in een mengkom samen met de bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim en klop-deze gedurenden 4 minuten tot een vaste massa.

5

Voor de garnering

Pureer 200 gram van de rode vruchten samen met een beetje poedersuiker tot een mooie coulis.

6

Decoreer de meringue met het slagschuim en de rode vruchten en werk af met een beetje geraspte chocolade en enkele muntblaadjes.

7

Giet de coulis net voor het serveren over de meringue. Smakelijk!