Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Aardbeien-bananenconfituur

voor 5 kleine potjes

5 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeien-bananenconfituur

Voor de bereiding:

700 g aardbeien
300 g bananen
1 zakje Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
citroensap (van 1 citroen)

preparation

Bereiding

1

Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Snijd ze zorgvuldig in schijfjes. Schil de bananen en snijd ze in fijne schijfjes. Doe het fruit in een kookpot, voeg het citroensap en de geleersuiker toe en roer goed om.

2

Breng het geheel aan de kook op een hoog vuur en blijf goed roeren. Laat gedurende 3 minuten doorkoken en haal dan de kookpot van het vuur. Blijf nog gedurende 5 minuten roeren tot het schuim weg is, giet de confituur daarna over in potjes en sluit goed af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbeien-bananenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2085 kJ
498 kcal
695 kJ
166 kcal
Vetten 0.68 g 0.23 g
Koolhydraten 118.32 g 39.44 g
Eiwitten 1.84 g 0.61 g