Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Aardbeien - kruisbessenconfituur

voor ongeveer 8 kleine potjes

ongeveer 8 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Aardbeien - kruisbessenconfituur

Voor de confituur:

2 pakken Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei
1000 g kruisbessen
750 g aardbeien
20 ml water of witte wijn

preparation

Bereiding

1

Voor de bereiding

Was en ontsteel de kruisbessen en verwijder de bloesems met een schaar. Was de aardbeien, laat goed uitlekken en snijd in tweeën of in vieren. Meng met de geleisuiker en laat 3 tot 4 uren staan.

2

Voeg het water of de witte wijn toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 2 tot 3 minuten borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbeien - kruisbessenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 9127 kJ
2180 kcal
2638 kJ
630 kcal
Vetten 0.75 g 0.22 g
Koolhydraten 138.49 g 40.03 g
Eiwitten 2.75 g 0.79 g