Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Amandelflensjes

voor 10 tot 12 stuks

10 - 12 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Amandelflensjes

Voor de pannenkoeken:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk
1 eetl. oranjebloesemwater

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
65 g suiker
500 ml halfvolle melk
5 ml kirsch (1 eetlepel)
50 g amandelpoeder

Om te bestrooien:

100 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

preparation

Bereiding

1

Maak de Dr. Oetker Vanillepudding klaar zoals beschreven op de verpakking en laat hem afkoelen. Roer af en toe om vliesvorming te voorkomen. Roer er de kirsch en het amandelpoeder onder.

2

Maak ondertussen het beslag met de Dr. Oetker pannenkoekmix. Voeg het oranjebloesemwater toe. Verhit de pan en smeer ze in met boter. Giet een pollepel beslag in de pan, laat het over heel de bodem uitlopen en bak elk flensje aan beide kanten goudbruin.

3

Vul de pannenkoeken met de amandelcrème, rol ze op en bestrooi met het gezeefde mengsel bloemsuiker – vanillesuiker. Dien onmiddellijk op.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Amandelflensjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 674 kJ
161 kcal
515 kJ
123 kcal
Vetten 4.03 g 3.08 g
Koolhydraten 25.73 g 19.64 g
Eiwitten 4.98 g 3.80 g