COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

American Chocolate Brownie Cookies

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

En als je op zondag dan toch koekjes maakt, kies dan voor old school American brownies mét een funky appelsien twist. Smullen!

ongeveer 16 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept American Chocolate Brownie Cookies

Voor de cookies:

200 g chocolade, puur (minstens 60% cacao)
125 g boter ongezouten
150 g suiker
50 g bruine suiker
2 eieren
135 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
3 g cacaopoeder
½ koffiel. zout
1 eetl. sinaasappelrasp van 1 sinaasappel

Extra:

½ zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor en bedek een bakplaat met bakpapier. 

Heteluchtoven: 180 °C

2

Smelt de boter en de chocolade op een laag vuurtje. Meng regelmatig om aanbranden te voorkomen.

3

Mix minstens 5 min. lang de eieren, de bruine suiker en de kristalsuiker in een mengkom, tot je een luchtig en licht beslag krijgt.

4

Giet de gesmolten chocolade en de boter traag in de mengkom en meng voorzichtig om.

5

Meng de bloem, de cacao, het zout en het bakpoeder in een kom en voeg dit toe aan het chocolademengsel. Gebruik een spatel om voorzichtig door het beslag te mengen. 

6

Rasp de zeste van de sinaasappel over het beslag en meng kort.

7

Gebruik een ijsschep om 16 gelijke cookies te verdelen over de bakplaat en bak 10 tot 12 min. in het midden van de oven. 

Baktijd: 10 - 12 minuten

8

Laat de koekjes minstens 20 min. afkoelen op een rooster en val aan!

TIP: maak whoopies en plak de cookies aan elkaar met Dr. Oetker Chocoladeglazuur.

Afkoeltijd: 20 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: American Chocolate Brownie Cookies

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 971 kJ
232 kcal
1796 kJ
429 kcal
Vetten 12.81 g 23.72 g
Koolhydraten 21.17 g 39.20 g
Eiwitten 6.88 g 12.74 g