Appel - kaneel koekjes

(0)
5 4 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Heerlijke appelkoekjes, subtiel afgewerkt met kaneel.

16 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appel - kaneel koekjes

Voor het deeg:

400 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
80 g suiker
100 ml melk
100 ml zonnebloemolie
200 g magere plattekaas

Voor de vulling:

400 g appels
50 g suiker
½ koffiel. kaneel
1 eetl. citroensap

Voor het bestrijken:

30 g boter (gesmolten)
koffiemelk

Bereidingswijze

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180 °C // Heteluchtoven: 160 °C // Gasoven: stand 2 – 3 // Baktijd: 20 minuten

1

Voor het deeg de bloem boven een mengkom zeven en de gist goed erdoor mengen. Suiker, melk, zonnebloemolie en platte kaas toevoegen. deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een stevig deeg kneden. Het deeg afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.

2

Voor de vulling appels schillen, in kwarten (vieren) snijden en het klokkenhuis verwijderen. De stukjes appel in dobbelsteentjes snijden. De stukjes appel met suiker, kaneel en citroensap in een steelpan op een matig vuur verwarmen. Tijdens het verwarmen de ingrediënten goed met elkaar mengen. De appeldobbelstenen laten afkoelen.

3

Het deeg een beetje met bloem bestrooien, uit de mengkom nemen en op een met bloem bestrooid werkblad nogmaals kort doorkneden. Van het deeg een rechthoek (30 x 40 cm) vormen en met boter bestrijken. De appeldobbelstenen over het deeg verdelen. Het deeg vanaf de lange kant oprollen.

4

De rol in dikke schijven (ongeveer 3 cm) snijden. De deegschijven op een bakplaat (met bakpapier belegd) leggen en nogmaals afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.

5

De deegschijven met koffiemelk bestrijken. Eén bakplaat te gelijk in de oven plaatsen. De appelkoekjes van het bakpapier halen en op een keukenrooster laten afkoelen

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appel - kaneel koekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 909 kJ
217 kcal
1047 kJ
250 kcal
Vetten 8.40 g 9.65 g
Koolhydraten 15.11 g 17.37 g
Eiwitten 19.72 g 22.66 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee