Halveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleinere blokjes. Doe de blokjes perziken in een stoofpotje samen met de honing, water en vanille essence. Verhit op een middelhoog vuur, laat ongeveer 30min zachtjes sudderen met het deksel op de pot. Probeer regelmatig te roeren tot je een mooie compote hebt met nog stukjes perzik in. Schep de compote in een kom en laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Dit is meer dan wat er op de verpakking van de biscuitmix staat maar zo blijft de biscuit lekker smeuig en hij is klaar op 5 a 6min. Bekleed 1 grote bakplaat met vel bakpapier. Doe de biscuitmix in een mengkom samen met de eieren en melk. Mix even op een rustige snelheid tot alles goed is gemengd. Klop dan op een hoge snelheid totdat het deeg verdubbeld is in volume. Schep het deeg op de beklede bakplaat en spreid goed egaal uit. Bak de biscuit ongeveer 5 a 6 min. in de oven tot de bovenkant lichtbruin begint te worden. Haal uit de oven en verwijder voorzichtig de bakplaat direct anders zal de cake nog verder garen (en hard worden). Laat de cake volledig afkoelen.
Elektrisch 220 °C // Hetelucht: 220 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: 5-6 min.
Klop de room stevig op met de suiker, zeste en de klop-fix. Je kan ervoor kiezen de room in een spuitzak te doen.
Snij de biscuit in 3 gelijke stukken. Leg het eerste plak cake op een bord, schep hierop de helft van de room en spreid goed uit. Lepel hierover de helft van de perzikencompote.Leg hierop het tweede plak cake, en herhaal de lagen salgroom en compote. Leg hierop het derde plak cake.
Strooi hierover eventueel nog wat poedersuiker over en werk eventueel af met enkele plakjes perzik.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken