Verwarm de oven voor. Neem een kookpot en voeg het water en het zout toe. Breng aan de kook en voeg er de suiker en de boter aan toe en laat de boter smelten. Neem dan de pot van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng het geheel goed. Zet de pot opnieuw op het vuur en blijf voortdurend roeren, tot het deeg een bol vormt die van de kookpot loskomt. Neem de pot van het vuur, voeg de eieren één voor één toe en meng het geheel tot je een glanzend deeg bekomt. Voeg tenslotte het bakpoeder toe.
Baktijd: ongeveer 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Vul een spuitzak met het deeg en spuit hiermee kleine hoopjes deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Bereid de Dr. Oetker Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de soezen in twee met een scherp mes en vul de soezen met het beslag.
Rol een lapje witte Dr. Oetker Rolfondant uit. Snijd hier met de punt van een mes de oren van de konijntjes uit en bevestig deze op de soezen.Meng daarna een stuk witte Dr. Oetker Rolfondant met wat rode Dr. Oetker Kleurstof. Met een stukje rood gekleurde rolfondant maak je de neusjes van de konijntjes.
Daarna kunnen we onze paaskipjes maken. Maak met de rood gekleurde rolfondant de kam van de kip door enkele staafjes te rollen. Plaats telkens 3 rode staafjes vanboven op de soezen. Snijd daarna enkele driehoekjes uit de rood gekleurde rolfondant. Deze worden de bekjes van de paaskippen. Met de Dr. Oetker Chocoladestiften teken je ten slotte de ogen van de paasdiertjes.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken