Bereid de vanillepudding zoals aangewezen op de verpakking. Breng eventueel op smaak met Vanille Suiker Bourbon. Laat daarna afkoelen.
Scheid de kersen van het sap. Bij het sap (2dl) voeg je 40 g maïszetmeel en de kristalsuiker toe. Zet dit op een laag vuurtje, blijf roeren tot het sap kookt. Laat het vervolgens afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg één vel kant-en-klaar bladerdeeg in een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem, bedek deze met bakpapier en leg er een gewicht op (zoals bakparels of droge rijst). Bak de taartbodem gedrurende +/- 20 minuten.
Vul de taartvorm met de afgekoelde vanillepudding. Verdeel vervolgens de krieken met het kriekensap over de taart.
Neem daarna het tweede vel bladerdeeg en snij dit voorzichtig in dunne repen. Hiermee vorm je de kruisvorm over de bovenzijde van de taart.
Bak in een voorverwarmde oven, gedurende 30 min op 180°C.
Bereid de Taartina volgens de instructies op het zakje en borstel dit in een laagje over de taart voor een mooi eindresultaat.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken