COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Appel - pompoenconfituur

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een heerlijke zoet-zure combinatie!.

4 potjes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appel - pompoenconfituur

Voor de appel-pompoenconfituur:

500 g appels (zure)
500 g pompoen (schoongemaakt gewogen)
10 ml witte wijn of citroensap
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

1

Schil de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in schijfjes. Kook de appelschijfjes in het water of de witte wijn tot ze mals zijn. Maal ze zamen met het kookvocht door de draaizeef of mix tot moes.

2

Snijd het pompoenvlees in zeer kleine blokjes en meng met de appelmoes. Voeg de geleersuiker eraan toe. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat dan 3 minuten borrelend doorkoken.

3

Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appel - pompoenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2554 kJ
610 kcal
674 kJ
161 kcal
Vetten 0.25 g 0.07 g
Koolhydraten 146.44 g 38.74 g
Eiwitten 1.88 g 0.50 g