Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Appel - pompoenconfituur

Een heerlijke zoet-zure combinatie!.

4 potjes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel - pompoenconfituur

Voor de appel-pompoenconfituur:

500 g appels (zure)
500 g pompoen (schoongemaakt gewogen)
10 ml witte wijn of citroensap
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

1

Schil de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in schijfjes. Kook de appelschijfjes in het water of de witte wijn tot ze mals zijn. Maal ze zamen met het kookvocht door de draaizeef of mix tot moes.

2

Snijd het pompoenvlees in zeer kleine blokjes en meng met de appelmoes. Voeg de geleersuiker eraan toe. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat dan 3 minuten borrelend doorkoken.

3

Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appel - pompoenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2554 kJ
610 kcal
674 kJ
161 kcal
Vetten 0.25 g 0.07 g
Koolhydraten 146.44 g 38.74 g
Eiwitten 1.88 g 0.50 g