Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Appel-Vanillecake

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

13 - 15 porties

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel-Vanillecake

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
2 appels
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.
Vet de vorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

2

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking. 

3

Schil de appels en snij deze in dobbelsteentjes. Meng de appelstukjes door het deeg en giet het deeg in de vorm.

4

Zet de vorm in de oven. Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder.

Baktijd: ongeveer 50 minuten

5

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

6

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

7

Bestrooi de cake ten slotte met de Vanillesuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appel-Vanillecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1047kJ
250kcal
1344kJ
321kcal
Vetten 18.68g 23.95g
Koolhydraten 16.15g 20.70g
Eiwitten 2.05g 2.63g