Appelcrumble taart

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een heerlijk zachte appeltaart met lekkere suikerkruimels.

8 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appelcrumble taart

Voor de taart:

160 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
60 ml olie
65 g appelmoes
2 eieren
190 g yoghurt, mager (griekse)
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
2 appels
Dr. Oetker Bakspray

Voor de crumble:

125 g bloem
80 ml olie
100 g suiker
1 - 2 koffiel. kaneel
enkele noten (grof gehakt)

Voor de karamelsaus:

120 g suiker
60 ml water
125 ml room
15 g boter

Bereidingswijze

Bereiding

1

De Taart

Verwarm de oven voor en vet een springvorm in.

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven: 165 °C

2

Doe de eieren, appelmoes, griekse yoghurt, olijfolie, vanille suiker, suiker en vanille essence in een mengkom. Klop het geheel even los. Doe hierbij de gezeefde,zelfrijzende bloem en Backin. Meng het gehaal tot een mooi glad deeg. Giet dit in de springvorm.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in schijfjes. Leg de schijfjes bovenop de taart en druk ze iets aan.

4

De crumble

Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg en strooi dit losjes bovenop de appelschijfjes. Schuif de taart in de voorverwarmde oven.

Baktijd: ongeveer 60 minuten

Laat de taart afkoelen in de springvorm. Eenmaal afgekoeld kan je de taart makkelijk en ongeschonden ontvormen.

5

De karamelsaus

Opgelet !! Wees voorzicht bij het maken van karamel … dit wordt heel warm!

6

Weeg de boter af en zet deze binnen handbereik. Meet de room af en zet in een pannetje op een zacht vuurtje. Dit mag niet koken, gewoon lichtje opwarmen. Leg ook een houten lepel klaar.

7

Doe het water en suiker in een pannetje met hoge rand en roer even los. Verhit dit op een matig vuur. De suiker lost nu heel traag op. Daarna begint het rustig te pruttelen.

8

Als de karamel mooi goudbruinig is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Draai het vuur uit en voeg de boter toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.

9

Giet de hete karamel in een kommetje en laat afkoelen op een koele plaats (niet in de koelkast!).  Giet de karamelsaus juist voor het serveren op het stukje taart.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelcrumble taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2307 kJ
551 kcal
1172 kJ
280 kcal
Vetten 27.06 g 13.74 g
Koolhydraten 47.82 g 24.27 g
Eiwitten 29.49 g 14.97 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee