voor het recept Appelcrumble taart
160 g | bloem |
½ zakje | Dr. Oetker Backin Bakpoeder |
60 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
60 ml | olie |
65 g | appelmoes |
2 | eieren |
190 g | yoghurt, mager (griekse) |
5 druppels | Dr. Oetker Vanille Aroma |
2 | appels |
Dr. Oetker Bakspray |
125 g | bloem |
80 ml | olie |
100 g | suiker |
1 - 2 koffiel. | kaneel |
enkele | noten (grof gehakt) |
120 g | suiker |
60 ml | water |
125 ml | room |
15 g | boter |
Verwarm de oven voor en vet een springvorm in.
Elektrische oven: 175 °C
Heteluchtoven: 165 °C
Doe de eieren, appelmoes, griekse yoghurt, olijfolie, vanille suiker, suiker en vanille essence in een mengkom. Klop het geheel even los. Doe hierbij de gezeefde,zelfrijzende bloem en Backin. Meng het gehaal tot een mooi glad deeg. Giet dit in de springvorm.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in schijfjes. Leg de schijfjes bovenop de taart en druk ze iets aan.
Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg en strooi dit losjes bovenop de appelschijfjes. Schuif de taart in de voorverwarmde oven.
Baktijd: ongeveer 60 minuten
Laat de taart afkoelen in de springvorm. Eenmaal afgekoeld kan je de taart makkelijk en ongeschonden ontvormen.
Opgelet !! Wees voorzicht bij het maken van karamel … dit wordt heel warm!
Weeg de boter af en zet deze binnen handbereik. Meet de room af en zet in een pannetje op een zacht vuurtje. Dit mag niet koken, gewoon lichtje opwarmen. Leg ook een houten lepel klaar.
Doe het water en suiker in een pannetje met hoge rand en roer even los. Verhit dit op een matig vuur. De suiker lost nu heel traag op. Daarna begint het rustig te pruttelen.
Als de karamel mooi goudbruinig is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Draai het vuur uit en voeg de boter toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
Giet de hete karamel in een kommetje en laat afkoelen op een koele plaats (niet in de koelkast!). Giet de karamelsaus juist voor het serveren op het stukje taart.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2307
kJ
551 kcal |
1172
kJ
280 kcal |
Vetten | 27.06 g | 13.74 g |
Koolhydraten | 47.82 g | 24.27 g |
Eiwitten | 29.49 g | 14.97 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee