COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Appelcrumble taart

Een heerlijk zachte appeltaart met lekkere suikerkruimels.

8 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appelcrumble taart

Voor de taart:

160 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
60 ml olie
65 g appelmoes
2 eieren
190 g yoghurt, mager (griekse)
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
2 appels
Dr. Oetker Bakspray

Voor de crumble:

125 g bloem
80 ml olie
100 g suiker
1 - 2 koffiel. kaneel
enkele noten (grof gehakt)

Voor de karamelsaus:

120 g suiker
60 ml water
125 ml room
15 g boter

preparation

Bereiding

1

De Taart

Verwarm de oven voor en vet een springvorm in.

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven: 165 °C

2

Doe de eieren, appelmoes, griekse yoghurt, olijfolie, vanille suiker, suiker en vanille essence in een mengkom. Klop het geheel even los. Doe hierbij de gezeefde,zelfrijzende bloem en Backin. Meng het gehaal tot een mooi glad deeg. Giet dit in de springvorm.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in schijfjes. Leg de schijfjes bovenop de taart en druk ze iets aan.

4

De crumble

Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg en strooi dit losjes bovenop de appelschijfjes. Schuif de taart in de voorverwarmde oven.

Baktijd: ongeveer 60 minuten

Laat de taart afkoelen in de springvorm. Eenmaal afgekoeld kan je de taart makkelijk en ongeschonden ontvormen.

5

De karamelsaus

Opgelet !! Wees voorzicht bij het maken van karamel … dit wordt heel warm!

6

Weeg de boter af en zet deze binnen handbereik. Meet de room af en zet in een pannetje op een zacht vuurtje. Dit mag niet koken, gewoon lichtje opwarmen. Leg ook een houten lepel klaar.

7

Doe het water en suiker in een pannetje met hoge rand en roer even los. Verhit dit op een matig vuur. De suiker lost nu heel traag op. Daarna begint het rustig te pruttelen.

8

Als de karamel mooi goudbruinig is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Draai het vuur uit en voeg de boter toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.

9

Giet de hete karamel in een kommetje en laat afkoelen op een koele plaats (niet in de koelkast!).  Giet de karamelsaus juist voor het serveren op het stukje taart.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelcrumble taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2307 kJ
551 kcal
1172 kJ
280 kcal
Vetten 27.06 g 13.74 g
Koolhydraten 47.82 g 24.27 g
Eiwitten 29.49 g 14.97 g