COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Appelpannenkoeken

voor 10 tot 12 stuks

8 - 10 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appelpannenkoeken

Voor het deeg:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk (koud)
3 appels

preparation

Bereiding

1

voor de bereiding

Maak het deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil 3 appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne ringen.

2

Verhit een klontje boter in de pan. Giet wat beslag in de pan en leg direct enkele appelringen op het beslag. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot de pannenkoek niet meer vochtig is. Maak de pannenkoek voorzichtig los van de pan en leg deze op een ingevet bord. Vet de pan opnieuw in en bak de pannenkoek aan de andere zijde goudbruin.

3

Serveer de pannenkoek met kaneelsuiker (1/2 eetl. kaneel voor 50 g suiker).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelpannenkoeken

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 318 kJ
76 kcal
281 kJ
67 kcal
Vetten 1.11 g 0.97 g
Koolhydraten 12.97 g 11.38 g
Eiwitten 3.09 g 2.71 g