Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Appelpannenkoeken

voor 10 tot 12 stuks

8 - 10 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appelpannenkoeken

Voor het deeg:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk (koud)
3 appels

preparation

Bereiding

1

voor de bereiding

Maak het deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil 3 appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne ringen.

2

Verhit een klontje boter in de pan. Giet wat beslag in de pan en leg direct enkele appelringen op het beslag. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot de pannenkoek niet meer vochtig is. Maak de pannenkoek voorzichtig los van de pan en leg deze op een ingevet bord. Vet de pan opnieuw in en bak de pannenkoek aan de andere zijde goudbruin.

3

Serveer de pannenkoek met kaneelsuiker (1/2 eetl. kaneel voor 50 g suiker).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelpannenkoeken

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 318kJ
76kcal
281kJ
67kcal
Vetten 1.11g 0.97g
Koolhydraten 12.97g 11.38g
Eiwitten 3.09g 2.71g