Meng 2 zakjes Pannenkoekenmix (2x200g) met de melk zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de pannenkoeken en laat ze afkoelen.
Baktijd: 25 minuten bakken
Klop de room met de kristalsuiker tot een een yoghurtdikte, terwijl de pannenkoeken afkoelen.
Snijd de vanillestok overlangs open en schraap er de vanillezaadjes uit. Meng dit onder de ricotta tot deze goed los is en roer er dan de frambozen en de slagroom onder. Zet even apart.
Scheid het eiwit en de dooiers en klop enkel de eiwitten tot stevige pieken. Spatel deze onder de ricotta-frambozen crème en meng tot een gladde massa.
Start nu op een platte schaal met een pannenkoek, bedek met een laagje ricotta-frambozen crème tot aan de randen, bedek met een pannenkoek en ga daarna verder met de crème. Bouw op deze manier je pannenkoekentaart op, tot alle pannenkoeken zijn opgebruikt en eindig met wat crème. Versier bovenop met het rood fruit, enkele verse muntblaadjes en wat poedersuiker.
Bouw de taart op voorhand en laat ze opstijven in de koelkast gedurende min. 1 u. Zo kan je heel gemakkelijk mooie stukken uit de taart snijden.
Vergelijkbare recepten
Pannenkoeken
Pannenkoeken
Pannenkoeken