Appeltaart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Met zanddeeg en een heerlijke appelvulling

12 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appeltaart

Voor het deeg:

250 g bloem
125 g boter (harde klontjes)
1 ei
100 g suiker

Voor de vulling:

2 eetl. suiker
4 appels bijv. goudrenetten
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
½ koffiel. kaneel

Voor de crumble:

120 g boter
120 g bloem
120 g suiker
een beetje kaneel

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor de bodem

De bloem boven een mengkom zeven en een kuiltje in het midden maken. De resterende ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde toevoegen. Met wat bloem afdekken en de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg kneden. Het deeg 1-2 uur in de koelkast laten rusten.

2

Twee derde van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of tussen plasticfolie uitrollen. Een ingevette springvormbodem (24-26cm) hiermee bekleden en de ingevette springvormrand erop bevestigen. Van het overige deeg een rolletje vormen, het rolletje tegen de rand in de vorm leggen en het deeg met twee vingers omhoog drukken tot er een opstaande rand van drie cm ontstaat. De deegbodem iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 185°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: ca. 12 minuten

3

Voor de vulling

Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze samen met de Bourbon Vanillesuiker, de gewone suiker en de kaneel in een kookpot. Kook dit op een zacht vuurtje tot dikke confituur. Laat het geheel afkoelen en verdeel het over de taartbodem.

4

Voor het kruimeldeeg

Meng de ingrediënten voor het kruimeldeeg met de mixer (met gardes) tot een kruimeldeeg en verdeel deze over de appelvulling.

5

Bak de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 165°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: 40-50 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appeltaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1562 kJ
373 kcal
1302 kJ
311 kcal
Vetten 17.92 g 14.94 g
Koolhydraten 29.52 g 24.60 g
Eiwitten 21.97 g 18.31 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee