Flag

Bananenbrood

12 porties
Gemakkelijk
50
De perfecte snack met Backin van Dr. Oetker.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
2bananen
80 gzachte boter
snufjezout
90 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
185 gbloem
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2eieren

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Vet de vorm in of leg het bakpapier erin. Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 170 ° C Hete lucht oven : 150 ° C.

2

Smelt de boter in een kleine pan, haal van het vuur en laat afkoelen. Plet de bananen met een vork. Voeg de gesmolten boter toe aan de bananen en meng goed.

3

Voeg in een kom de suiker, Bourbon Vanillesuiker, het zout en de eieren toe aan het bananenmengsel. Meng de ingrediënten goed.

4

Voeg de bloem en de Backin toe en verwerk de ingrediënten tot je een glad deeg bekomt.

5

Giet het deeg in de vorm en plaats deze vorm in de oven.

6

Prik na 50 min. met een mes in het midden van de bereiding. Het bananenbrood is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Laat even afkoelen en haal het bananenbrood daarna uit de vorm.