COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Basis recept quatre-quarts

voor 8 tot 10 porties

ongeveer 10 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Basis recept quatre-quarts

Voor het beslag:

200 g boter
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
4 eieren
200 g bloem (zelfrijzend)
200 g suiker

preparation

Bereiding

1

Spruit de cakevorm in met bakspray of vet deze in met gesmolten boter en bestuif hem met bloem.

2

Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig, smelt de boter en voeg deze erbij. Zeef het zelfrijzend bloem en spatel het in porties onder het beslag

3

Vul de bakvorm voor 3/4e met het beslag en zet hem vervolgens 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 30 - 35 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basis recept quatre-quarts

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1407 kJ
336 kcal
1616 kJ
386 kcal
Vetten 19.40 g 22.29 g
Koolhydraten 22.95 g 26.38 g
Eiwitten 14.33 g 16.47 g