Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Basis recept quatre-quarts

voor 8 tot 10 porties

ongeveer 10 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basis recept quatre-quarts

Voor het beslag:

200 g boter
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
4 eieren
200 g bloem (zelfrijzend)
200 g suiker

preparation

Bereiding

1

Spruit de cakevorm in met bakspray of vet deze in met gesmolten boter en bestuif hem met bloem.

2

Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig, smelt de boter en voeg deze erbij. Zeef het zelfrijzend bloem en spatel het in porties onder het beslag

3

Vul de bakvorm voor 3/4e met het beslag en zet hem vervolgens 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 30 - 35 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basis recept quatre-quarts

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1407 kJ
336 kcal
1616 kJ
386 kcal
Vetten 19.40 g 22.29 g
Koolhydraten 22.95 g 26.38 g
Eiwitten 14.33 g 16.47 g