Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Basisrecepten Pannenkoekenbeslag

Onze keuken is ondenkbaar zonder de verwennerij van pannenkoeken of flensjes. Het is de meest simpele lekkernij om te maken maar heeft toch enorm veel mogelijkheden. Om het nog eenvoudiger te maken kan u de Pannenkoek-mix van Dr. Oetker gebruiken

8 - 10 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basisrecepten Pannenkoekenbeslag

Voor het beslag:

140 g bloem
20 g poedersuiker
snufje zout
2 eieren
250 ml halfvolle melk

preparation

Bereiding

1

Voor de bereiding

Zet alle ingrediënten van tevoren klaar. Weeg bloem en suiker nauwkeurig af. Meet de melk af en controleer de eieren op versheid. Bereiding: Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de suiker en het zout toe. Roer met de eieren en de melk een dun beslag.

2

Laat een klontje boter in een koekenpan heet worden, schep een lepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat de gehele panbodem met het beslag is bedekt. Draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is.    

Variatips

Om de pannenkoeken een bepaalde smaak te geven, kunt u kruiden toevoegen aan het beslag, of gehakte spinazie, gemalen kaas, stukjes ham, champignons, enz.

Voor de vulling

De pannenkoeken kunnen gevuld worden met confituur, appelmoes, allerlei crèmes, hartig of zoet, zoals u zelf verkiest

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basisrecepten Pannenkoekenbeslag

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 398 kJ
95 kcal
666 kJ
159 kcal
Vetten 2.10 g 3.50 g
Koolhydraten 5.29 g 8.82 g
Eiwitten 11.86 g 19.77 g