COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Basisrecepten Pannenkoekenbeslag

Onze keuken is ondenkbaar zonder de verwennerij van pannenkoeken of flensjes. Het is de meest simpele lekkernij om te maken maar heeft toch enorm veel mogelijkheden. Om het nog eenvoudiger te maken kan u de Pannenkoek-mix van Dr. Oetker gebruiken

8 - 10 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Basisrecepten Pannenkoekenbeslag

Voor het beslag:

140 g bloem
20 g poedersuiker
snufje zout
2 eieren
250 ml halfvolle melk

preparation

Bereiding

1

Voor de bereiding

Zet alle ingrediënten van tevoren klaar. Weeg bloem en suiker nauwkeurig af. Meet de melk af en controleer de eieren op versheid. Bereiding: Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de suiker en het zout toe. Roer met de eieren en de melk een dun beslag.

2

Laat een klontje boter in een koekenpan heet worden, schep een lepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat de gehele panbodem met het beslag is bedekt. Draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is.    

Variatips

Om de pannenkoeken een bepaalde smaak te geven, kunt u kruiden toevoegen aan het beslag, of gehakte spinazie, gemalen kaas, stukjes ham, champignons, enz.

Voor de vulling

De pannenkoeken kunnen gevuld worden met confituur, appelmoes, allerlei crèmes, hartig of zoet, zoals u zelf verkiest

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basisrecepten Pannenkoekenbeslag

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 398 kJ
95 kcal
666 kJ
159 kcal
Vetten 2.10 g 3.50 g
Koolhydraten 5.29 g 8.82 g
Eiwitten 11.86 g 19.77 g