Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Biscuit met vanille, citroen, kiwi en mango

Familierecept van Team Dr. Oetker tijdens de Dr. Oetker Baking Workshop.

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Biscuit met vanille, citroen, kiwi en mango

Voor de biscuit:

4 eieren
150 g suiker
150 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
60 g zachte boter
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de vulling:

500 ml room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
150 g poedersuiker
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
250 g Kiwi's en mango
chocolade, puur
enkele hazelnoot (fijngehakt)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 225°C. Laat de boter smelten en vervolgens afkoelen.

2

Breek de eieren in een kom. Voeg er de suiker aan toe en klop deze schuimig in ongeveer 10 minuten. Zeef de bloem samen met de Backin op het eimengsel en spatel dit door het beslag. Voeg er voorzichtig de gesmolten maar afgekoelde boter bij. Voeg als laatste het vanillearoma toe.

3

Schep het beslag in een met bakpapier beklede en ingevette bakvorm. Bak de biscuit gedurende ongeveer 15 -20 minuten. Steek kort met een scherp mes in het gebak, kleeft er nog beslag aan het mes dan moet de biscuit nog even verder bakken.

4

Stort de biscuit na het bakken op een rooster en laat deze afkoelen.

5

Schil de kiwi en de mango en snijd deze in kleine stukjes.

6

Klop de room stijf samen met de bloemsuiker en de Klop-fix. Voeg het citroenaroma toe als de room bijna volledig stijf is.

7

Snijd de biscuit horizontaal door. Bestrijd de onderste helft met ½ van het roommengsel en bestrooi dit met ¾ van de vruchten. Bestrijk deze met een dun laagje van het roommengsel en plaats de bovenste helft van de biscuit hierop.

8

Versier de bovenkant van de biscuit met de rest van de room en de vruchten. Bestrooi het geheel met de fijn geraspte chocolade en de fijngehakte hazelnootjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Biscuit met vanille, citroen, kiwi en mango

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1838kJ
439kcal
1243kJ
297kcal
Vetten 26.32g 17.78g
Koolhydraten 36.67g 24.77g
Eiwitten 20.35g 13.75g