Biscuitgebak

(0)
5 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Dit is eigenlijk het allerfijnste beslag dat er is. Er is geen vast basisrecept voor biscuitbeslag, maar wel een uitgebreid gamma van verschillende mogelijkheden.

12 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Biscuitgebak

Biscuitdeeg:

3 eieren
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
80 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
25 g maïzena

Bereidingswijze

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Hete lucht oven: ca. 160°C / Elektrische oven: ca. 180°C / Baktijd: ca. 25 min.

1

Voorbereiding

Vet de bodem van een springvorm of bakplaat in en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

2

Bereiding deeg

Doe de eieren in een mengkom en klop ze in ca. 1 min. (hoogste stand) schuimig. Meng de suiker met de gevanilleerde suiker, voeg het toe aan de eiermassa en meng verder gedurende ca. 2 min.

3

Meng het meel met de backin en de maïzena (voeg eventueel 1 eetlepel cacaopoeder toe voor een donder deeg). Voeg dit toe aan het eiermengsel en meng het kort op de laagste stand. Giet het deeg in de bakvorm of op de bakplaat en strijk het glad. Plaats de bakvorm op een rooster in de voorverwarmde oven.

4

Gaarproef

Steek kort voor het einde van de baktijd een houten prikker in het midden van de taart. Komt de prikker er droog uit, dan is de taart klaar. Kleeft er nog beslag aan, dan moet de taart nog enkele minuten nabakken. Neem de biscuittaart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen.

5

Afwerking

Snijd de afgekoelde biscuittaart met de punt van een mes langs de rand van de springvorm los. Stort de taart op een taartrooster en verwijder de vorm. Verwijder na het afkoelen het bakpapier. Laat de taart volledig afkoelen alvorens deze verder af te werken. (Wordt het gebak pas de volgende dag afgewerkt, laat dan het bakpapier tot het gebruik zitten om uitdrogen te voorkomen.)

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Biscuitgebak

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 373 kJ
89 kcal
1093 kJ
261 kcal
Vetten 1.73 g 5.08 g
Koolhydraten 11.44 g 33.64 g
Eiwitten 4.75 g 13.99 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee