Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Brioche met Suikerparels

Bereid deze brioche broodjes voor een heerlijke brunch met de Dr. Oetker Gist.

10 stukken

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Brioche met Suikerparels

Voor de brioches:

100 g boter
500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
½ koffiel. zout
3 eieren
100 g suiker
200 ml melk
150 g suikerparels
Dr. Oetker Bakspray

Voor het bestrijken:

1 eidooier

preparation

Bereiding

1

Los de gist op in de melk. Doe de helft van de bloem in een mengkom en voeg de gist met de melk toe. Meng dit tot een glad geheel.

2

Voeg de opgeklopte eieren, de zachte boter, de rest van de bloem, de suiker en het zout toe. Kneed het geheel. Bedek met een vochtige doek en laat 2 uur rijzen.

3

Voeg 100g suikerparels toe en kneed het deeg. Vorm briochebroodjes en leg ze op het bakpapier tegen elkaar in de vorm van een bloem.

4

Verwarm de oven voor op 180°C.

5

Bestrijk de brioches met het eigeel en bestrooi ze met de resterende suikerparels (+/- 50g). Laat 10 min rijzen.

6

Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Brioche met Suikerparels

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
1290 kJ
308 kcal
Vetten 11.98 g 9.36 g
Koolhydraten 31.77 g 24.82 g
Eiwitten 36.55 g 28.56 g