Broodvlecht met 5 strengen

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Gevlochten gistdeegbrood

ongeveer 20 sneetjes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Broodvlecht met 5 strengen

Gistdeeg:

680 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
120 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
snufje zout
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
½ flacon Dr. Oetker Rumaroma
2 eieren
370 ml melk (lauwwarm)
70 g zachte boter

Voor het bestrijken en bestrooien:

1 ei
1 eetl. melk
ongeveer 15 chocolade druppels of stukjes

Bereidingswijze

Bereiding

1

Gistdeeg

Zeef de bloem samen met de gist in een mengkom en meng goed. Voeg de resterende ingrediënten na elkaar toe en kneed met behulp van de handmixer (deeghaken) tot een glad deeg. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het deeg twee keer zo hoog is

2

Kneed het deeg na het rijzen kort opnieuw op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 5 gelijke delen en laat ze ca. 5 minuten rusten. Rol ze  uit in strengen van ca. 40 cm en laat ze opnieuw even rusten. Druk de uiteindes samen aan een kant waarbij je 2 strengen aan een kant en 3 aan de andere kant houd.

3

Neem vervolgens de uiterst rechtste streng en plaats deze tussen de twee linkse strengen. Neem vervolgens de uiterst linkse streng en plaats deze tussen de 2 strengen rechts hiervan. Vlecht verder van buiten naar binnen. Druk de uiteindes goed samen.

4

Leg de broodvlecht op een ingevette bakplaat (30 x 35 cm). Klop het ei los samen met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodvlecht. Dek deze af en laat gedurende ca. 15 min. rijzen op een warme plaats.

5

Bestrijk de broodvlecht nogmaals met het ei-melk mengsel en bestrooi deze met de chocoladedruppels. 

Bak de broodvlecht in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 45 minuten

Deze broodvlecht kan je max. 3 dagen afgedekt bewaren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Broodvlecht met 5 strengen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 414 kJ
99 kcal
1089 kJ
260 kcal
Vetten 2.48 g 6.52 g
Koolhydraten 5.92 g 15.59 g
Eiwitten 12.38 g 32.59 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee