Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Broodvlecht met 5 strengen

Gevlochten gistdeegbrood

ongeveer 20 sneetjes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Broodvlecht met 5 strengen

Gistdeeg:

680 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
120 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
snufje zout
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
½ flacon Dr. Oetker Rumaroma
2 eieren
370 ml melk (lauwwarm)
70 g zachte boter

Voor het bestrijken en bestrooien:

1 ei
1 eetl. melk
ongeveer 15 chocolade druppels of stukjes

preparation

Bereiding

1

Gistdeeg

Zeef de bloem samen met de gist in een mengkom en meng goed. Voeg de resterende ingrediënten na elkaar toe en kneed met behulp van de handmixer (deeghaken) tot een glad deeg. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het deeg twee keer zo hoog is

2

Kneed het deeg na het rijzen kort opnieuw op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 5 gelijke delen en laat ze ca. 5 minuten rusten. Rol ze  uit in strengen van ca. 40 cm en laat ze opnieuw even rusten. Druk de uiteindes samen aan een kant waarbij je 2 strengen aan een kant en 3 aan de andere kant houd.

3

Neem vervolgens de uiterst rechtste streng en plaats deze tussen de twee linkse strengen. Neem vervolgens de uiterst linkse streng en plaats deze tussen de 2 strengen rechts hiervan. Vlecht verder van buiten naar binnen. Druk de uiteindes goed samen.

4

Leg de broodvlecht op een ingevette bakplaat (30 x 35 cm). Klop het ei los samen met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodvlecht. Dek deze af en laat gedurende ca. 15 min. rijzen op een warme plaats.

5

Bestrijk de broodvlecht nogmaals met het ei-melk mengsel en bestrooi deze met de chocoladedruppels. 

Bak de broodvlecht in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 45 minuten

Deze broodvlecht kan je max. 3 dagen afgedekt bewaren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Broodvlecht met 5 strengen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 414kJ
99kcal
1089kJ
260kcal
Vetten 2.48g 6.52g
Koolhydraten 5.92g 15.59g
Eiwitten 12.38g 32.59g