COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Brownies met hazelnoten en cranberries

Met de Bereiding voor Brownies van Dr. Oetker

ongeveer 10 porties

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Brownies met hazelnoten en cranberries

Voor de bereiding:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
100 g chocolade, puur (optioneel)
100 g hazelnoot
100 g cranberries (veenbessen)
1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160°C.

2

Bereid de Brownies zoals aangegeven op de verpakking. Indien je intense chocoladebrownies wenst kan je nog 100 g gesmolten pure chocolade aan het deeg toevoegen.

3

Houd enkele hazelnoten en cranberries aan de kant voor de decoratie. Snijd de rest van de hazelnoten in 2 of 3 stukjes. Voeg de stukjes hazelnoot en de rest van de veenbessen toe aan het deeg voor Brownies.

4

Giet het geheel in de bakvorm en laat ca. 45 min. bakken. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de Brownies. De Brownies zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

5

Laat de Brownies afkoelen, vouw de zijkanten van de bakvorm open en snijd de brownies in stukjes. Bestrooi de Brownies met wat hazelnoten en cranberries ter versiering.

6

Serveer de Brownies met een lichte slagroom. Bereid hiervoor een zakje Slagschuim zoals aangeduid op de verpakking met 80 ml koude melk. Garneer de slagroom met enkele rode vruchten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Brownies met hazelnoten en cranberries

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1809 kJ
432 kcal
1545 kJ
369 kcal
Vetten 27.53 g 23.53 g
Koolhydraten 39.49 g 33.75 g
Eiwitten 4.39 g 3.75 g