Carrot Cake

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Cake voor de konijntjes onder ons.

16 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Carrot Cake

Voor de cake:

1 sinaasappel
50 g rozijnen
150 ml zonnebloemolie
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel. kaneel
175 g bruine suiker
175 g wortels (fijngeraspt)
3 eieren
175 g bloem
50 g noten

Voor de garnering:

200 g verse kaas
80 g poedersuiker
15 g geraspte sinaasappelschil
1 koffiel. citroensap

Bereidingswijze

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven) of 160°C (heteluchtoven). Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2

Hak de walnoten en rozijnen grof. Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappel ze erdoor en laat dit wellen terwijl je het beslag maakt.

3

Meng in een kom gezeefde bloem met het bakpoeder, de Backin, de kruiden en de suiker.

4

Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Voeg het andere ei toe aan het eigeel en voeg de bruine suiker toe. Klop dit 2 minuten tot het dik en schuimig is.

5

Schenk de zonnebloemolie langzaam bij dit mengsel en blijf op lage snelheid mixen tot het goed gemengd is.

6

Voeg het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door met een grote lepel of spatel.

7

Doe het snuifje suiker bij het eiwit en klop het tot zachte pieken

8

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel het opgeklopte eiwit er luchtig door en schenk alles dan in het bakblik.

9

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de carrot cake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de cake gaar is met een prikker. Is de prikker niet droog, bak de cake dan nog 5 min.

10

Haal de cake uit de oven en laat deze minimaal 30 min. in de bakvorm afkoelen voordat je gaat versieren.

11

Mix 200 g verse kaas met 3 el poedersuiker tot een gladde, romige topping. Voeg het citroensap en de sinaasappelrasp toe voor extra smaak.

12

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde carrot cake vlak voor het serveren met de topping.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Carrot Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1047 kJ
250 kcal
1231 kJ
294 kcal
Vetten 12.83 g 15.09 g
Koolhydraten 21.73 g 25.56 g
Eiwitten 10.23 g 12.03 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee