Flag

Champagnedessert

4 porties
Gemakkelijk
20
feestelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het dessert
25 gchocolade, puur
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
150 gyoghurt, halfvol
100 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
2 eetl.citroensap
400 mlslagroom koud
350 mlChampagne
Extra
suiker en enkele physalis

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Voorbereiding

Doe de chocolade in grove stukken en smelt au bain-marie op een laag vuur. Giet de gesmolten chocolade in een papieren spuitzak en snij een klein puntje af. Versier de binnenkant van 8 dessertglazen of champagneglazen met de chocolade en zet ze in de koelkast.

2

Crème

Week de gelatine volgens de instructies op de verpakking. Meng de yoghurt met de suiker, de vanilline, het citroensap en de champagne. Los de gelatine op volgens de instructies op de verpakking. Meng met behulp van een garde eerst ongeveer 3 eetlepels van het yoghurtmengsel onder de opgeloste gelatine. Meng dit geheel daarna met de rest van het yoghurtmengsel.

3

Klop de room op. Zodra het yoghurtmengsel stijf wordt, roer je de opgeklopte room met behulp van een garde onder het yoghurtmengsel. Verdeel de crème gelijkmatig over de glazen en zet minstens 3 uur in de koelkast.

4

Steek 1 of 2 physalis op de rand van elk glas en versier met een beetje kristalsuiker


Tip

De champagne kan je ook vervangen door schuimwijn of prosecco.