COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Champagnedessert

feestelijk!

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Champagnedessert

Voor het dessert:

25 g chocolade, puur
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
150 g yoghurt, halfvol
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 eetl. citroensap
400 ml slagroom koud
350 ml Champagne

Extra:

suiker en enkele physalis

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Doe de chocolade in grove stukken en smelt au bain-marie op een laag vuur. Giet de gesmolten chocolade in een papieren spuitzak en snij een klein puntje af. Versier de binnenkant van 8 dessertglazen of champagneglazen met de chocolade en zet ze in de koelkast.

2

Crème

Week de gelatine volgens de instructies op de verpakking. Meng de yoghurt met de suiker, de vanilline, het citroensap en de champagne. Los de gelatine op volgens de instructies op de verpakking. Meng met behulp van een garde eerst ongeveer 3 eetlepels van het yoghurtmengsel onder de opgeloste gelatine. Meng dit geheel daarna met de rest van het yoghurtmengsel.

3

Klop de room op. Zodra het yoghurtmengsel stijf wordt, roer je de opgeklopte room met behulp van een garde onder het yoghurtmengsel. Verdeel de crème gelijkmatig over de glazen en zet minstens 3 uur in de koelkast.

4

Steek 1 of 2 physalis op de rand van elk glas en versier met een beetje kristalsuiker

Tip

De champagne kan je ook vervangen door schuimwijn of prosecco.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Champagnedessert

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2386 kJ
570 kcal
900 kJ
215 kcal
Vetten 38.66 g 14.59 g
Koolhydraten 36.31 g 13.70 g
Eiwitten 25.15 g 9.49 g